İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kim Kimi Avlıyor?; Zor Hedef Fare | Film İncelemesi

Son güncelleme tarihi 8 Ocak 2019

Overall
4.7
  • Filme Verdiğim Puan
Sending
User Review
0% (0 votes)

Konusu

Vicki Lewis (April Smuntz) , Maury Chaykin (Alexander Falko) , Eric Christmas (Avukat) , Michael Jeter (Quincy Thorpe) , Debra Christofferson (Ingrid) , Christopher Walken (Caeser) Babalarından kendilerine sadece yıkık dökük bir ev kaldığını öğrenen iki kardeş, ciddi bir hayalkırıklığı yaşadıktan sonra, aslında evin milyonlarca dolar değerinde bir tarihi eser olduğunu öğrenirler. Ancak evi hemen ellerinden çıkarıp biran önce paralarına kavuşmak isteyen kardeşleri ufak bir sorun beklemektedir. Öldürmeyi bir türlü başaramadıkları akıllı bir fare. Fareyle kovalamaca oynamaya başlayan kardeşler, gitgide saçmalamakta ve fare yerine kendilerine zarar vermektedirler.

  • Çıkış Tarihi: 1998
    Orjinal Adı: Mousehunt
    Ülke: ABD
    Yönetmeni: Gore Verbinski
    Süresi: 1 saat 38 dakika
    Kategorisi: Komedi/Aile
    IMDb Puanı: 6,4

Filmi çocukluğumda izlediğimde çok beğenmiştim. Tabii ki çıktığında 5 yaşındaydım ve bundan birkaç sene sonra izlemiş olmalıyım, tam olarak hatırlamıyorum. O zamandan bu zamana da izlememiştim. Geçenlerde sinema kanallarında denk geldim ve çok mutlu oldum. Başlamasından on dakika sonra falan açmış olsam da yıllar geçmesine rağmen filmden hiçbir detayı unutmamışım. Bu da beni ayrı bir mutlu etti. Yine, küçücük bir farenin iki adamı alt etmesini hayretler içerisinde izledim. Aklıma geldikçe hala gülüyorum. Aynı zamanda da filmin puanının gereğinden fazla düşük olduğunu düşünüyorum. En azından, bir 7 tam puan olmalıydı.

Ernie ve Lars Smuntz adında iki kardeşin, babaları öldükten sonra, kendilerine bir ev ve sicim fabrikası miras kalıyor. Bu iki kardeş, ellerinden geldiği kadarıyla hem fabrikayı hem de evi idare etmeye başlıyorlar, ama asıl amaçları evi büyük bir fiyata satmak oluyor. Fakat bilmedikleri bir şey var, o da, evde yaşayan küçük bir farenin olduğu. Ve eve geldiklerinde bu fareyi fark ederler. İkisi de eve dair büyük planlar kurdukları için fareyi öldürmek isterler. Asıl olay da buradan sonra başlar. Tahmin etmedikleri bir şey de, farenin onlardan bile daha akıllığı olduğu!

Filmin ilerleyen dakikalarında başlarına fare sebebiyle o kadar şey geliyor ki hem onların yaşadıklarına bakarak gülüyoruz, hem de çaresizliklerine bakarak üzülüyoruz. Oyuncularda çok komik. Özellikle de Lars Sumntz’a inanılmaz güldüm. Adamın tipi bile komik. Oyuncu seçimi olarak kesinlikle güzel bir iş başarılmış. Ah, tabii bir de fare. 🙂 Bir fare bu kadar mı tatlı olabilir? Gerçekten, filmler sayesinde her şey mümkün kılınır hale geliyor. Sanırım, 1998 yapımı olan bu film, o zamanların popüler filmi olması kaçınılmaz. Şuan pek sevilmiyor olabilir, ama çocukluğumda izlediğim filmlerin benim için ayrı bir önemi oluyor. Özellikle de bu tarz aile filmlerinin. Bir de ben, Tom&Jerry gibi birçok harika çizgi filmlerle büyüdüğüm için minik farenin çabası gerçekten de kendisini sevmemize neden oluyor. Benim gibi 90’lı yılların çizgi filmleriyle büyüyen bir nesil ne demek istediğimi anlamıştır diye düşünüyorum.

Spoiler vermemek için daha fazla ayrıntı vermek istemiyorum, ama eğer hala filmi izlemediyseniz, kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sonu da bir o kadar tatlı. Ne demişler, bükemediğin eli öpeceksin! Haha, bu atasözü bir fareye ne kadar da güzel uydurulmuş öyle! Ernie ve Lars’ın bir fareyle olan macerasına katılmalısınız. İkisi de ava giderken harika bir şekilde avlanıyor. 🙂

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mission News Theme by Compete Themes.